Securitas moet inbrekers afschrikken in centrum


OOSTENDE - Unizo gaat in zee met beveiligingsgroep Securitas om de handelszaken in het centrum te beschermen tegen vandalen en inbrekers. Eerder sloegen de zaken uit de rand en de beveiligingsgroep de handen al in elkaar. Op 17 februari worden alle leden uitgenodigd op een infoavond.

Eind vorig jaar sloot de Unizo-afdeling Oostende Rand samen met het Economisch Huis al een overeenkomst met beveiligingsgroep Securitas. Daardoor zouden bewakingsagenten ingezet worden om preventieve controles en interventies na alarm uit te voeren. Zeven bedrijven in de rand doen vandaag een beroep op Securitas.

Unizo Oostende Stad wil dat voorbeeld nu volgen en daarom werden alle handelszaken in het stadscentrum aangeschreven. 'Het gaat om de Unizo-leden in het gebied binnen de Zeedijk, de Visserskaai, de Vindictivelaan en de Leopold II-laan', zegt voorzitter Stijn Van den Abbeele.

De aanpak van de samenwerking met Securitas zal echter anders verlopen dan in de rand, waar het immers om bedrijventerreinen gaat. 'De bewakingsagenten zullen enerzijds preventief patrouilleren, maar gaan anderzijds ook langs als het alarm afgaat. Daardoor hoeven de handelaars zelf minder risico te lopen', zegt Van den Abbeele.

Op 17 februari worden alle Unizo-leden uitgenodigd op een infoavond in hotel Burlington. Als twintig zaken meedoen, is het financieel haalbaar. De prijs voor de handelszaken zal minstens 29 euro per maand bedragen. Voor de werking in de regio heeft Securitas momenteel een basis in Izegem. Er wordt niet uitgesloten dat in Oostende in de toekomst ook een bureau komt. (dji)

Bron: Het Nieuwsblad (31/01/2009)
sitemap | disclaimer